tiistaina, helmikuuta 03, 2009

Ostokset ja ihka ensimmäiset leimasimet...Päivän saalis...Tuossa ylemmässä kuvassa (hieman tumma, harmi...) ovat paten tuomat tavarat ja ensimmäiset kunnon leimasimet ja omat!
Tietenkin en vain tiennyt mitä kaikkea leimasimet tarvitsevat ja minkälaisia niitä on...
Nyt jäi uupumaan ne mihin laitetaan nuo leimasimet kiinni jossain näin että oli laitettu cd levyn koteloon kiinni mutta miten?
Ja miten saan tuon harmaan läpyskän (tulppaanin) kiinni?
Mitä kaikkea tarvitsenkaan vielä?
Antakaa hyvät ystävät minulle neuvoja! Ihan oman näkemyksen mukaan, monilla kun ovat ne omat tavat...

Tässä alemmassa onkin ihana setti mutta...
Ihmettelen mitä virkaa ajaa tuo musta joka on ohutta taipusaa materiaalia ja saman kokoinen valkoinen kiiltäväpintainen lappu? Keltaisten leimasimien takana on valkoinen paperi joka irtoaa...
Ihan kiva ostaa leimasimia mutta ihan kaikkea en taida tietääkkään...
vielä...

Kirjakaupasta sitten piti mennä ostamaan paperia jossa myyjät eivät aluksi tienneet mitä paperia tarvitsen kun värittelen ja levitän öljyllä, onneksi ottivat selkoa ja ehdottelivat tätä mutta saas nähdä miten onnistuu joten ilta meneekin kokeilun merkeissä...
Ostin myös askartelu veitsen joka onkin aivan mielettömän ihana juttu!
No, tottakai sitä piti käydä paikallisessa tiimarissa josta löysin nuo ihanat kukka leimasimet, eivätkä olleet minun mielestä kalliit kun maksoivat kappaleelta 2,50€


Ja eikun kokeilemaan...

6 kommenttia:

Taava kirjoitti...

Heips! Tarvitse palikan, joka toimii puupalikan tapaan, mutta se voi olla esim. pleksiä tai cd-kotelo. Lisäksi, jos leimaismesi ovat pelkkiä kumiläpysköjä, tarvitset joko Tack n' pell kalvoa, joka laitetaan kiinni palikkaan ja siihen tarttuu leimasimet kiinni. Kun et käytä sitä, laita suojapaperi päälle- Tai voit valita Ez-foami, joka laitetaan jokaiseen leimasimeen, on vaahtomuovia, jossa on kaksipuolinen teippi ja se palikkaan tuleva oasa on suojattu paperilla, mutta alla on vähän tahmainen pinta, etä pysyy palikassa kiinni. Olipas taas hankala tapa selittää, mutta tutki noita Tiimaristasi ostamia leimasimia ja vertaa muihin, niin huomaat eron.

myy ja vilijonkka kirjoitti...

ja paperina moni käyttää tota fabrionan artist paperia mitä saa taitelija kaupasta ja nettikaupoista. mut sekin vähän riippuu mite värittää esim minä käytän öljyn kanssa värittäessä valokuvapaperia ja sit pro markereilla värittäessä tussipaperia ja sit tota fabrion paperia. ja sit toi akryylipalikka voi olla parempi kun on tukeva leimata niin saa siistiä jälkeä olen kokeillu leimata noil muillakin mut paras jälki tulee palikan kanssa.

Maaret kirjoitti...

Yllä olevat ohjeet ovat hyviä, mutta kerron vielä hätäkeinon, että pääset jo alkuun leimasimiesi kanssa, joissa on pelkkä kumiläpyskä. Ota esim Cd-kotelo, teippaa siihen kiinni pala kaksipuoleista teippiä ja kumiläpyskä päälle, niin pääset leimailemaan. Muista ottaa teippi pois heti leimaamisen jälkeen! Itse päällystän kumiläpyskäleimasimet Ez- Foamilla ja käytän niitä akryylipalikalla. Paperina taas käytän Fabrianon Artist 200g/m², jos käytän öjyä. Veden kanssa levitykseen käytän Cansonin Montval 200g/m².

tuulis kirjoitti...

Minä laitoin kumiläpyskän kiinni puikkoliimalla, pari sipasua läpyskään ja sitten kiinni akryylipalikkaan.
Hyvin pysyi sen aikaa, kun leimasi.
Sitten puhdistin ja mitään jälkiä ei jäänyt.

Minä en oikein päässut sinuiksi cd-levyjen ja c-kasettien koteloiden kanssa, hieman paremmin onnisti kun laitoin paperin alle hiirimaton "pehmusteeksi"

Ihania juttuja olet löytänyt! :D

AN kirjoitti...

Kyllä noilla ohjeilla pärjää!!:) Toivottavasti vointisi on parempi ja pikkuisen myös!
Kivoja leimasimia olet löytänyt! Tämä on vähän sellaista ,että kun antaa pikkusormen se vie koko käden!! Aina tulee uusia ihania leimasimia ja niitähän on pakko saada,ennenkuin huomaatkaan sinulla on jo sata:))

Marika kirjoitti...

MoikkaMoi,

Kiitos teille hyvistä ohjeista!!! Olivat suureksi avuksi!!!
Kokeilin tuota cd koteloa ja ihan ok.sti toimi näin ensihätää. Tilasin kyllä noita akryylipalikoita tai laitan kaverini hiomaan noita puukapuloita...

AN, toden totta kun on antanut pikkusoremen niin se vie koko käden, kuten nyt pitäisi päästä kokeilimaan kohojauhettä että pääsee osallistumaan leimailutaivaan haasteeseen ja siinä onkin hyvä linkki ohjeineen!

Vointini on itselläni ok mutta tyttö sairasta vesirokkoa lahdessa mutta hyvä ja ihana paikka mutta onneksi menemme perjantaina hakemaan kotiin tyttöä mutta aikaa liikenee käydä hollolassa charlotan askartelu kaupassa...