torstaina, helmikuuta 19, 2009

Tekijänoikeuksista ja leimasinkuvien myymisestä...korteissa!


Ihanaa että on blogi "ystäviä" jotka neuvovat tilanteissa jotka itsellä ei ole hallussa!

Itselläni kävi niin että laitoin blogiini lehdestä kuvan ja siitä sivuja näkyville jota ei olisi saanut tehdä, kiitos Maijun joka neuvoi asiassa ja huomasi sen!

Toinen mikä tuli esiin on, että mitä leimasinkuvia saa laittaa myyntiin ja mistä saa tehdä kortteja myynti tarkoitusta varten!? En tee tehdas työnä kortteja vaan huuto.netissä muutamia tekeleitäni yritän myydä...
Kiitos, Maaretin joka huomasi asian ja neuvoi minua !!!
Näistä asioista kun en ole ollut tietoinen ja itseasiassa en olisi edes älynnyt kysyä tai saatika edes miettinyt asiaa, että saako julkaista tai myydä! Enkä kylläkään muista vielä mitkä leimasinkuvat ovat mitä, siis minkä nimisiä kuvat ovat!?

Nyt haluaisin saada tietää mitä leimasin kuvia ei saa myydä!?
Tai ylipäätänsä mitä on otettava huomioon kun kortteja teet myyntiin?
Itse en ole kielitaitoinen jotta ymmärtäisin netistä englanniksi lukea...
Onko kellään kokemuksia?
Jos vaikka tekisi linkin palautteeseen niin voisin käydä lukemassa!
Ja, saako sen linkin julkaista blogissani?

Laitoin vain tämän tekstin esille koska varmasti on muitakin joille on käynyt samoin kuin minulle, eivätkä ole tienneet mitä saa tehdä myyntiin! Ja aloitteville blogin pitäjille ja korttiharrastukseen hurahtaneille immeisille!

Kohta alankin tekemään päivän ensimmäistä korttia kunhan olen ensiksi lukenut uusimman seiskan ja
ahminut uusimman Simply Cards&papercraft lehden jossa on aivan ihania juttuja jopa jo kesäisen pirteitä kortteja äitienpäivään...


6 kommenttia:

Elina kirjoitti...

Maiju on kerännyt listaa tekijänoikeuksista: http://maiju.vuodatus.net/blog/category/Leimasinten+tekij%C3%A4noikeudet ja Sirpaliinalla kanssa jotain juttua etenkin 3d-kuvista: http://www.sirpaliina.vuodatus.net/blog/1147956

Löysin kansainvälisen sivun jossa on lista leimasinvalmistajista jotka sallivat heidän leimoillaan tehtyjen kuvien myynnin: http://rubberstamping.about.com/od/gettingstarted/tp/AngelPolicy.htm. Onhan se englanniksi, mutta aika selvä lista kuitenkin. Siinä on mainittu mahdolliset rajoitukset, esim. kuinka monta saa tehdä vuodessa (kukahan niitäkin laskee...) ja on kattavin mitä olen tähän mennessä nähnyt.

myy ja vilijonkka kirjoitti...

täällä on kanssa juttua täst asiasta http://eijankortit.blogspot.com/search/label/Tekij%C3%A4noikeudet

Maaret kirjoitti...

Tässä linkki WOJ:n sivuille

http://www.shop.whiffofjoy.com/shop_content.php?language=en&coID=9&XTCsid=b7c707f3d93680dde0d66708311f2339

maiju kirjoitti...

Aiheesta tulee minulle paljon sähköpostia. Katso tuo jo tuolla aiemmin mainittu linkki blogiini ja sieltä kannattaa lukea myös niitä kommentteja, koska olen sinne vastaillut ja selvitellyt asioita.

Pääsääntö taitaa olla niin, että leimasinkuvia EI saisi myydä. Monet valmistajat sen kieltävät säännöissään, mutta kaikki eivät sitä mainitse, mutta itse en myisi ollenkaan.

Löysin erään hyvän linkin, josta löytyy (tosin englanniksi) näitä valmistajia. Vaikka onkin englanniksi, niin helppoa on lukea, jos kohdassa Angel Policy on kohdassa YES on se merkki, että saa tehdä kortteja myyntiin. Mutta aina on huomioiava valmistajan ehdot, niitä on monenlaisia:
http://rubberstamping.about.com/od/gettingstarted/tp/AngelPolicy.htm

Itsellänikään ei ole aikaa siihen, että pystyisi tekemään kaiken kattavaa listaa Suomeksi niistä valmistajista, jotka hyväksyvät myymisen... Siksi nyt on vain tyydyttävä näihin englannin kielisiin listoihin.

maiju kirjoitti...

Marika... tein uuden postauksen, jos se yhtään helpottaa tilannetta... Yritin laittaa listausta ainakin "suosituimmista" Suomessa käytetyimmistä leimasimista, joista tieto löytyi "helposti".

Nyt vasta huomasin, että meillä oli sama linkki Elinan kanssa... ja ihan hyvä linkki olikin :)

Toivottavasti tuosta on apua.

Marika kirjoitti...

MoikkaMoi,

KIITOS että olette vastanneet!
Täytyy lukea aivan ajatuksen kanssa nuo linkit!