keskiviikkona, helmikuuta 25, 2009

Tulppa ryhmä


Osallistuin eilen Tulppa ryhmään johon kuuluvat ne jotka sairastavat valtimotautia tai on valtimotautien vaaratekijöitä.
Itselläni vaaratekijäjänä on ylipaino ja sukurasite, verenpaine tautia.
Itselläni oireita ei vielä ole mutta tulpparyhmässä ennalta ehkäistään ettei niitä tule!

Olen aina ollut vastaan kaikkea tälläisiä ryhmiä kuten painon vartioita ym... koska olen luullut että pystyn laihduttamaan ilman mitään ryhmään kunhan vaan alan mutta siinähän se, en ole!
Tähän ryhmään menin todella vastahakoisesti ja hieman pelkäsin sillä siellä oli punnitus, vyötärön mittaus, verenpainemittaus, ja saatiin BMi tulos joka on jotakin ihan "katastrofaalista" mutta ohjelman jatkuessa tunteet muuttuivat parempaan suuntaan ja aion käydä ryhmän loppuun asti!
Joudumme käymään myös kolestroli testissä ja verensokerirasituksessa... kääk...
Saamme myös fysioterapeutin laatiman yksilö ohjelman, teemme erillaisia testejä...
Tapaamme toisemme ryhmässä viikon välein kahdeksan kertaa sitten puolen vuoden päästä ja viimeisen kerran vuoden päästä aloituksesta!

Yritän pyrkiä muuttamaan elämäntapojani parempaan suuntaan ja sitä ei voi tehdä kukaan minun puolestani vaan minä itse!
Ajatuksena mitä minulle jäi, miten voin tehdä asian toisin!?
Menenkö ryhmästä kotiin linkillä vai kävellen?
Menin kävellen, aikaa kului noin tunti, ei sen kauemmin...

Katsotaan miten minun käy?
En ota pahempaa stressiä mutta yritän!

Kirjoituksia tulee sillä en taida vielä tänään päästä tekemään kortteja koska teipit ovat tulossa ja toivottavasti tulevat pian, sillä minulla on kohta pieniä vieroitus oireita... =)
Ompa aikaa katsella askartelutarvikkeita ja poistaa (myydä) niitä joilla en ole tehnyt mitään, kuten papereita sillä joissakin seteissä on semmoisia papereita joille ei ole käytöä...
Muutenkin järjestää askartelu tavarat uuteen uskoon ja laatikoihin, silputa papereita ym...


3 kommenttia:

tuulis kirjoitti...

Pienistä jutuista se lahtuminen lähtee :D
Itse en vaan näytä millään saavan aikaseksi.

No, kännykän jätän nykyään eteisen lipastolla, että joka kerta kun se soi, pitää hypätä ylös ja kipittä vastaamaan... palaa kai sitä kalori siinäkin touhussa :)

tsemppiä!

AN kirjoitti...

Hienoa! Onnea elämäntapa- muutokseen!
Minulla meinaa muuttua väärään suuntaan,koska tässä tulee istuttua vähän liikaa!!

bissecat kirjoitti...

Tsemppiä!!
Minulle pari vuotta sitten lääkäri piti palopuheen,ja se auttoi aikansa.Sitten isä kuoli aivoinfargtiin ja äiti sairastui haimasyöpään ,sitten oma perhe ja luottamushommat..Voi kun taas jaksaisi ottaa itteään kiinni niskasta!ja jatkaaa sillä tietty kaikki tuli takaisin,siis ne kilot...Minun pitäisi saada pikku mökkiimme jotenkin askartelutilaa,taitaa jäädä kesään sen laitto.Hei!tarjoa miulle leimasimia ,tuossa joskus tein listaa Maijun pörssiin,Enkelit,tekstit,lehmät ja lapset ne lähellä sydäntä leimailussakin.